Más-Kép Fotótábor

 Workshopok 

2020.június 25-28.

birtalan zsolt

A PORTRÉFOTÓZÁS ARCAI

A workshop során megismerhetjük több jelentős alkotó életét és életművét, a rájuk jellemző stílusjegyek használatával készítünk saját képeket, vagyis megismerjük ezeknek az “arcoknak” a munkásságát.

 

CSIKÓS ÁRPÁD

EGY FÉRFI ÉS EGY NŐ
Páros fotózás divat- és e-session műfajban

A workshop azt mutatja be, hogyan fotózzunk egy párt két különböző helyzetben. Fontos szempont a csapatmunka, így mindenki gyakorlati tapasztalatot fog szerezni a fénymérésben, világítási eszközök használatában, képkomponálásban és a képalkotásban.

 

ALAGI MIHÁLY

CSOPORTOS FOGLALKOZÁS

Kötetlen közös alkotás

Multiexpo, hosszú záridős fotók, brenizer módszer, utca, ember, akár konceptuális formában.

Referencia képek

  

A PORTRÉFOTÓZÁS ARCAI

“You don’t take a photograph, you make it.”
(Ansel Adams)

A workshop során megismerjuk több jelentős alkotó életét és életművét, a rájuk jellemző stílusjegyek használatával készítünk saját képeket.

Vagyis megismerjük ezeknek az “arcoknak” a munkásságát.
A résztvevők többféle megközelítésben is készítenek portrékat ugyanarról a modellről, tehát magának a fotózásnak is több oldalát ismerik meg, míg a modell “arcait” is felfedezik… és persze szerencsés esetben a saját különböző, eddig talán ismeretlen arcukkal is találkozhatnak.

 

Az első napon felfedezzük és elemezzük Annie Leibovitz, Irving Penn és Albert Watson életművének jelentős képeit. Sok vetített fotóval az alkotók életútját, munkamódszerét bemutató videóval próbáljuk megfejteni fotóik készítésének műhelytitkait, ezek alapján terveket, vázlatokat, tanulmányfotókat készítünk a következő napra.

 

A workshop második napján fotóműteremben készítünk modelles képeket,
ahol megtanulhatjuk, gyakorolhatjuk a tervezés alapján végzett tudatos beállítás és világítás használat eszköztárát. Világítási formák és fényformálók használata valamint a modell instruálás, a műtermi „jelenlét” lesz fókuszban.
Harmadik nap kerül sor az utómunkára, a kidolgozás során előadódó kérdések és lehetőségek elemzésére, gyakorlására.

 

A workshopra olyan fotósokat várunk akik az alap beállításokkal tisztában vannak.  Studió gyakorlat nem előfeltétel, de ne okozzon gondot a saját fényképezőgép gyakorlati beállításainak kezelése.
Utómunka tekintetében Photoshop minimális ismerete szükséges.

Fényképezőgép tekintetében nincs megkötés, bármilyen digitális kamera használható. Laptop használata ajánlott, de nem kötelező. Ha laptoppal érkezel, utómunkához Adobe Photoshop CC2018 programot fogunk használni, ha lehet, ezt kellene előzőleg telepíteni a gépre.

Várlak szeretettel!

Referencia képek

 

EGY FÉRFI ÉS EGY NŐ 

Páros fotózás divat- és e-session műfajban

A workshop azt mutatja be, hogyan fotózzunk egy párt két különböző helyzetben. Fontos szempont a csapatmunka, így mindenki gyakorlati tapasztalatot fog szerezni a fénymérésben, világítási eszközök használatában, képkomponálásban és a képalkotásban.
Bemutatjuk a folyamatos- és a villanófény szakszerű használatát, a kettő együttes alkalmazását. A felvételek jellemzően kültérben a Velencei-tó környékén és magában a tóban fognak készülni, illetve felfedezünk a környéken fotózásra alkalmas helyszíneket. Mindemellett lehetőség szerint használjuk a szállodát is, mint képalkotó elemet.

Tervezett időbeosztás:

Csütörtök:
Kora délutáni megérkezés, szállás elfoglalása, ismerkedés a helyszínnel és a lehetőségekkel.
Átbeszéljük a fotótábor részleteit, a következő napok koncepcióit (modellek bemutatása, időbeosztás, helyszínhasználat). Délután alapozó-fotózás, megfigyeljük a modellek stílusát, körvonalazódik, hogy kinek milyen beállítás áll jól és ennek megfelelően tervezzük a következő napokat.
Este naplementés fotózás a parton és a vízben.

Péntek:
Divatfotózás: gyakorloljuk a páros- és a szóló modelles divatfotózást, amelynek keretén belül kampányszerűen végigfotózunk egy adott terméket vagy termékcsoportot. Szüneteket tartva több helyszínen dolgozunk, ügyelve arra, hogy minden résztvevő meg tudja valósítani a saját elképzelését amellett, hogy mindenki gyakorolja az eszközhasználatot. Kreatív gondolkodásmóddal mutatjuk be az adott terméket a modellek segítségével „mood”jelleggel és közeli tárgyfotókkal is.

Szombat:
E-session jellegű páros fotózás. Ezen a napon csak az érzelmeket ábrázoljuk. Különböző helyzetekben fényképezzük a párt. A modelleket többféle öltözékkel és több helyszínen fotózzuk, de a hangsúly végig a kettejük egymáshoz való viszonyulásának ábrázolásán lesz.

Vasárnap:
Az elmúlt napok képeinek értékelése vetítéssel. Ehhez kérjük, hogy lehetőség szerint hozz laptopot és egy pendrive-on azokat a képeket add át, amelyeket a legjobbnak gondolsz a három nap terméséből. Mindenki megmutatja a saját látásmódjának megfelelő legjobb fotóit és kiértékeljük. Átbeszéljük, hogy mennyire sikerült megvalósítani az első napon elmondott koncepciót.
Várlak szeretettel!

Referencia képek

  

KÖTETLEN KÖZÖS FOTÓZÁS

 

A fotótáborban mindig volt lehetőség arra, hogy anélkül is velünk tölthessétek a hétvégét, hogy kötelező lenne a workshopokon való részvétel.

Idén sem szeretnénk nektek kötöttséget, viszont lehetőségetek lesz szervezettebben közös fotós sétákra menni, illetve kipróbálni olyan technikákat amihez talán eddig még nem volt szerencsétek.

Alagi Misi kezdetek óta a Más-Kép Fotósok csoporttagja, nagyon sokan követendő példának tartjuk és imádjuk a munkásságát. Ha van kedvetek, most közösen alkothattok vele!

Amire számíthattok:

Multiexpo, hosszú záridős fotók, brenizer módszer, utca, ember, akár konceptuális formában.

Tartsatok velünk!

 IRATKOZZ FEL ÉS KÖVESS MINKET 

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Lajtavári Adrienn

+3630/613-0434

Jelentkezz!

3 + 10 =

Más-Kép Fotótábor - http://www.maskepfototabor.hu | Minden jog fenntartva! Copyright © 2015

Adatkezelési tájékoztató