Más-Kép Fotótábor

rÓLUNK

A mi történetünk

2012-től működik a Más-Kép(p) Fotós csoport a Facebookon, aminek célja, hogy a profi és amatőr fotósok egyaránt inspirálják egymást, segítsék a másikat tudásukkal, szemléletükkel. Folyamatosan tematikus feladatokat írunk ki a csoporttagoknak, amivel talán mi is hozzájárulhatunk a tudás gyarapításához. Gyakran tartunk találkozókat, közös fotózásokat. A közös érdeklődési körrel megáldott emberek mindig egymásra találnak, így történt ez velünk is, és szeretnénk, ha jó példát mutathatnánk a fotós társadalomnak, tanulni, fejlődni lehet együtt, egymástól is! Ezt tovább gondolva jött létre a Más-Kép Fotós közösség, aminek „GYERMEKE” a Fotó Tábor. Nem számít, hogy kezdő vagy gyakorlott fotós vagy, itt mindenki megtalálja a számításait. Bulizz, nyaralj, fejlődj velünk!

Lajtavári Adrienn

 OKTATÓINK

Kiváló oktatóink teszik lehetővé, hogy a leghatékonyabban tanuljátok meg a legjobb dolgokat!

Birtalan Zsolt

Fotóművész, oktató

alagi mihály

fotóművész

Csikós Árpád

Fotóművész, oktató

 SZERVEZŐINK 

Lajtavári Adrienn

alapító, szervező

Németh Anikó

szervező

 Bemutatkozásunk 

Birtalan Zsolt

Középiskolás koromban kezdtem fényképezni az első budapesti World Press Photo kiállítás, és az 1984-es André Kertész kiállítás hatására. Érettségi után a Práter utcai szakiskolában tanultam, majd a Népszabadsághoz kerültem fotólaboránsnak. Dolgoztam napilapnál majd magazinoknál fotósként, reklámfotó stúdióban, később tíz éven át a legnagyobb hazai magazin kiadónál képszerkesztőként. Az utóbbi években szabadúszóként az alkalmazott fotós munkák mellett az önálló alkotó munkára  koncentrálok.

A fényképezést jórészt munka közben, a gyakorlatban tanultam, így tulajdonképpen autodidaktának  tartom magam, de mások mellett nagy hatással volt rám Robert Frank, André Kertész és Andrej Tarkovszkij képi világa, Werner Herzog és Jorge Luis Borges élet és művészetszemlélete , Caspar. David. Friedhrich  és De Chirico festészete.

Mikor fényképezni kezdtem  jó néhány évig nem használtam színes filmet, és ez a vonzódás a fekete-fehér anyaghoz megmaradt. Számomra fekete-fehér képeknek nincs önnálló hangjuk, némák, csendben várják, hogy a szemlélő hanggal töltse meg, megértse őket. Hordoznak valamit a fotográfia kezdeti időszakából, mikor még a kép egyszerű és elsődleges látványként való rögzítése is csoda volt. Számomra ma is az, az exponálás egyszeri, megismételhetetlen teremtés, tele félelemmel és felelőséggel. A fekete-fehér képeken megjelenik  a papíron lévő szöveg egyértelműsége, „igen vagy nem „ választása. Robert Frank Írta: „a fekete-fehér képekben benne van az emberiség örök kétségbeesése, de mindig ott van  a  remény is.”

alagi mihály

2006 után – Apám kezembe akadt Vilia gépével pottyantam bele ebbe a világba. (ma is használom egy-egy fotóhoz)
Mint a legtöbben táj, virágok, naplementék, cukiságok sokaságát ontottam, de hamar rá jöttem ez így nekem nagyon kevés. Valami hiányzik, ezek mind “tőlem kicsit távol állnak”.
Így elkezdtem másként megmutatni a világot, eltávolodva a realisztikus ábrázolástól, fűszerezve külső ingerek hatására bennem lezajló folyamatokkal reakciókkal, belső világommal.
Szinte kizárólag analóg gépeket használok legyen az hagyományos film / instant, ebbe nőttem bele.
Hazudnék ha azt mondanám hogy néha nem nyúzom a digi gépeim. Iskola híján, ami a mai napig hiányzik (bakancs listás), magamtól sajátítottam el amit lehetett,
De sok segítséget is kaptam. (pld. Balassa László BWS)
Ritkán pályázok, ennek ellenére hazai s külföldi pályázatokon is értem el előkelő helyezéseket.
Ugyancsak hazai és külföldi magazinokba írtam cikkeket, tartottam előadást, illetve vettem részt csoportos és egyéni kiállításokon.
Jelenleg a Bécsi Lomography versenyén zsűrizek, és több egyéb projektben veszek részt.
A technika nem minden csak szokás, megszokás kérdése.

“Ébren álmodok s ezt meg is fotózom”

Facebook oldalam

 

CSIKÓS ÁRPÁD

Csikós Árpád fotóművész, tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének.
2006-2012-ig óraadóként tanított a Dunaújvárosi Főiskolán fotográfia és képszerkesztés tantárgyakat.

Jelenleg a fotóművészeti tevékenység mellett tanítja a fotográfiát gimnáziumban és magánoktatás keretében.

2007-től tagja, 2014-2017 között elnökségi tagja a képző- és iparművészeket tömörítő Újpart Egyesületnek.
Fotósként tagja a Brandmake Inc. Tokyo, Japan vállalat creative team-jének és a prémium minőségű Gentleman Magazin kreatív csapatának.

Számos könyv szerzője és társszerzője, többek között a Fotográfia és képszerkesztés c. főiskolai tankönyvnek.

Munkáit értékesítették hazai és new yorki galériák, képei megtalálhatóak a Magyar Fotográfiai Múzeum és a Fővárosi Szabó Ervin könyvtár közgyűjteményében.

http://www.csikosarpad.hu/

 

  

LAJTAVÁRI ADRIENN

A fényképezés szeretete már gyerekkoromban kezdődött, zsákszámra hívattam elő a fotókat a “semmiről.” Viszont nagyon élveztem az exponáló gomb nyomkodását. 2006-ban kezdtem el tudatosan foglalkozni a fotográfiával. Eleinte teljesen autodidakta módon, majd beiratkoztam fotós tanfolyamokra. Én is végig próbáltam magam az összes témakörben, de szép lassan körvonalazódott, hogy az emberábrázolás a hozzám legközelebb álló műfaj. Nagyon sok sorozat született már a fejemben, volt amit sikerült már megvalósítani is, de az időhiánnyal sajnos folyamatosan küzdök. Így menet közben, vagy a szabadidőmben az utcán fotózok a legtöbbet. Civil állásom mellett foglalkozom a fotózással, és nem is feltétlen szeretnék ebből élni, számomra amint munkává válna a fényképezés, elveszítené a varázsát. A Más-Kép Fotós Közösséget 2012-ben álmodtam meg és hoztam létre.

NÉMETH ANIKÓ

Visszatekintve a korábbi életemre, a fotózás mindig is jelen volt benne, csak akkoriban még rendszerint elhagytam az olcsó kisfilmes gépeimet.
Az első komolyabb fényképezőgépet 2003-ban vehettem a kezembe, mely egy Nikon F50 SLR volt, de még ekkor sem használtam azt teljesen tudatosan.
2007-ben csatlakoztam az első fotós közösséghez, egy igazi szerelem kezdete lett, melyből egy máig is tartó komolya kapcsolat alakult ki.
Autodidakta módon próbálok tanulni, és fejlődni folyamatosan.
Ami leginkább közel áll hozzám, az a város, és a városi élet megörökítése, ahol az emberek a legérdekesebb és legváltozatosabb díszítő elemként szolgálnak.

┤ KÉSZEN ÁLLSZ A TÁBORRA? 

 IRATKOZZ FEL ÉS KÖVESS MINKET 

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Lajtavári Adrienn

+3630/613-0434

Jelentkezz!

11 + 1 =

Más-Kép Fotótábor - http://www.maskepfototabor.hu | Minden jog fenntartva! Copyright © 2015

Adatkezelési tájékoztató